Szkolenie z
rozpalania shishy
Ze względu na wykładniczy wzrost popularności shishy w naszym kraju chcielibyśmy zaoferować wszystkim naszą pomoc w zgłębianiu wiedzy dotyczącej kultury palenia zarówno od strony teoretycznej, jak i praktycznej.
Każdemu, kto chciałby poznać niuanse montażu, wystroju, rozpalania i konserwacji fajki wodnej proponujemy szkolenia prowadzone przez profesjonalnego shisha mastera z ponad dziesięcioletnim letnim doświadczeniem i pasją. Piotr Mołoniewicz jest absolwentem Politechniki Warszawskiej, do shishy podchodzi po inżyniersku, z naciskiem na zastosowane materiały oraz detale konstrukcji i wykonania poszczególnych elementów. Doskonała znajomość aktualnych światowych trendów i historii fajki wodnej czyni go prawdziwą skarbnicą wiedzy w tej dziedzinie.
Nauczymy Was jak ustrzec się powszechnych błędów, które można popełnić proponując czy serwując shishę gościom, a także podsuniemy pomysły na urozmaicenie fajki wodnej poprzez zastosowanie dodatków i akcesoriów.
Nasze szkolenia
Oferujemy szkolenia na dwóch zróżnicowanych poziomach w zależności od docelowego wykorzystania nabytej wiedzy. W zakres szkolenia podstawowego wchodzi bogata teoria o elementach fajki wodnej, nauka przygotowania zestawu i jego złożenia, nabijanie cybucha, prawidłowe rozpalanie i podtrzymywanie temperatury podczas całego procesu palenia, jak również zasady konserwacji fajki wodnej, a dodatkowo praktyczne porady i ciekawostki okraszone historią kultury shisha na świecie. Szkolenia dla lokali gastronomicznych i hoteli obejmują, poza powyższym, kwestie organizacji stanowiska dla shisha mastera w sposób ergonomiczny, pomoc w stworzeniu menu, podania fajki wodnej i obsługi w trakcie palenia oraz odpowiedniej konserwacji.
- Czas trwania szkolenia ok. 3 godziny,
- Historia fajki wodnej, teoria o elementach fajki wodnej i ciekawostki ze świata shishy,
- Nauka montażu fajki wodnej,
- Nabicie cybucha – samodzielne nabicie shishy tytoniem po prezentacji przebiegu czynności przez shishamastera na osobnym cybuchu tego samego typu (1 typ),
- Nauka rozpalania węgielków,
- Rozpalenie shishy i weryfikacja smaku,
- Porady dotyczące powszechnych błędów popełnianych podczas palenia shishy oraz ich eliminacja,
- Konserwacja fajki wodnej po paleniu.
599 PLN netto/osoba
przy większej liczbie osób, możliwość negocjacji ceny
Wszystkie kroki z zakresu szkolenia gastronomicznego będą przeprowadzone w odniesieniu o wieloletniej praktyki. Przekażemy wiedzę o niuansach, których znajomość nabywa się po długim czasie pracy w shishabarze. Zademonstrujemy różne sposoby nabijania cybucha i doradzimy jak usprawnić organizację serwowania fajki wodnej, aby zminimalizować czas oczekiwania oraz jak zadbać o to, by shisha paliła się długo i wydobywała z tytoniu najlepszy smak. Nauka dla shishamasterów z najwyższej półki w najbogatszym zakresie.
- Czas trwania szkolenia ok. 6-8 godzin,
- Historia fajki wodnej, teoria o elementach fajki wodnej i ciekawostki ze świata shishy,
- Przekazanie wszystkich niezbędnych informacji dotyczących asortymentu oferowanego przez dany lokal,
- Pomoc w przygotowaniu stanowiska pracy dla shishamastera,
- Nauka składania fajki wodnej,
- Nabicie cybuchów – samodzielne nabicie shishy tytoniem/produktami beznikotynowymi przez każdego z uczestników po prezentacji przebiegu czynności przez prowadzącego szkolenie na osobnym cybuchu tego samego typu (3-4 typy),
- Nauka rozpalania węgielków na potrzeby gastronomii,
- Rozpalenie shish i weryfikacja smaku na wszystkich cybuchach,
- Nauka poprawnego rozpalania shishy dla gości oraz eliminacja często popełnianych błędów,
- Nauka obsługi podanej shishy podczas palenia,
- Konserwacja fajki wodnej po paleniu,
- Przygotowanie do odpowiedzi na każde trudne pytanie zadane przez gości, oraz nauka jak ich zaskoczyć fachową wiedzą o fajce wodnej.
2999 zł netto – do 8 osób
3999 zł netto – powyżej 8 osób (szkolenie prowadzone przez 2 osoby)
Dojazd do 10 km w cenie szkolenia. Za każdy dodatkowy 1 km – 3 zł netto do ceny szkolenia.
Zostań shisha masterem
Jako pasjonaci shishy dajemy się porwać jej czarowi całkowicie każdego dnia, dlatego pragniemy zaszczepić naszą fascynację wszystkim wokół. Was, którzy chcielibyście dzielić z nami tę namiętność zapraszamy do współpracy, nie tylko na stopie zawodowej, lecz przede wszystkim w ramach szczerej relacji, aby spopularyzować jednoczącą siłę shishy w jak najszerszym kręgu. Do zobaczenia przy wspólnej sesji.
Zapraszamy do kontaktu
+48 793 747 700